Nieuws

OBS de Achtbaan

OBS de Achtbaan

Kleine moeite voor leerlingen van OBS de Achtbaan tovert glimlach op gezichten.


 

Net zoals leerlingen van andere basisscholen werken ook de leerlingen van de Achtbaan thuis aan hun lesprogramma.

Om het sociale aspect bij kinderen aan te wakkeren werd er op de locatie Beukenrode afgelopen week een oproep gedaan aan de leerlingen. In deze tijd met het Coronavirus waarin minimaal contact in acht moet worden genomen krijgen sommige mensen minder bezoek of aandacht. En hoe leuk is het dan als er iets voor je gemaakt wordt!

De leerkrachten bedachten daarom een opdracht voor iedere leerling.

Maak iets moois waarbij iemand een glimlach op zijn gezicht krijgt!

Daar hebben de leerlingen van de locatie Beukenrode grootscheeps gehoor aan gegeven, je maakt iets voor iemand  zodat er een glimlach op het gezicht getoverd kan worden. De leerlingen kregen wel twee voorwaarden mee: Het moet iets zijn over de lente en het  werkje moet door de brievenbus passen. Sommige leerlingen uit de bovenbouw hadden het ingenieuze idee om zelf geblinddoekt een lente tekening te maken, dat was pas een uitdaging!

Vanaf woensdag  vielen de eerste tekeningen, enveloppen, knutselwerkjes door de brievenbus  aan de Beukenrode. Veel kinderen hebben ook bij mensen in de straat mooie werkjes in de brievenbussen gestopt. Een grote stapel tekeningen, mooie enveloppen, gedichtjes en knutselwerkjes kon vrijdag nog bezorgd worden bij zorgcentrum Agneshove in Voorhout. De werkjes toveren inderdaad een glimlach op ieders gezicht!