Nieuws

Corona-virus 1

Corona-virus 1

Op basis van de donderdag aangescherpte richtlijnen van de rijksoverheid, scherpen we onze aanpak van het Corona-virus aan. 

Scholen open, kinderen naar school 

Er is op dit moment geen aanleiding om scholen te sluiten. Gezonde kinderen kunnen gewoon naar school komen en dat moet vanwege de leerplicht ook. Indien uw kind verhoging heeft, stevig verkouden is of op een andere manier ziek is, houdt u uw kind vanzelfsprekend thuis. Vraag bij twijfel uw huisarts of de GGD om advies. Leerkrachten kunnen niet adviseren of uw kind thuis moet blijven. Dat is echt aan een arts. 

Geen bijeenkomsten van meer dan 100 mensen 

In Nederland worden in ieder geval tot 31 maart bijeenkomsten van meer dan 100 mensen afgelast. Dat betekent dat we tot die datum op onze scholen geen grote activiteiten laten plaatsvinden. Denk daarbij aan musicals, maandvieringen en schoolreisjes van de hele school of een aantal klassen samen. De directeur van de school besluit bij twijfelgevallen. 

Maatregelen hygiëne 

  • Maatregelen die we op school blijven handhaven zijn: 
  • Was je handen regelmatig 
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog 
  • Gebruik papieren zakdoekjes éénmalig 
  • We geven elkaar geen hand 
 

Informatie en alertheid 

We blijven alert en houden u op de hoogte over eventuele aanvullende maatregelen. Indien u vragen of suggesties heeft, is de directeur van uw school daarvoor beschikbaar. Informatie vindt u ook hier: 

∙ https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over- coronavirus-en-onderwijs
∙ https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19
∙ https://ggdhm.nl/thema-s/item/infectieziekten/nieuw-coronavirus 

Met vriendelijke groet,

Patrick Went
directeur-bestuurder