Nieuws

Mastertitel behaald

Mastertitel behaald

Na twee jaar hard studeren ontvingen 10 kersverse masters begin oktober hun diploma 'Educational Needs'.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Como & Co in Noordwijkerhout ontvingen zij hun diploma uit handen van Greet van Winkel van de Hogeschool Utrecht en Patrick Went, directeur-bestuurder van de stichting Openbaar Basisonderwijs Duin- en Bollenstreek (OBO).

De masteropleiding Educational Needs (gedragsspecialist) is een initiatief van de OBO-academie, de huisacademie van stichting OBO, in samenwerking met de Hogeschool Utrecht. Door deze samenwerking kon de opleiding incompany worden aangeboden op De Regenboog in Noordwijkerhout, een van de OBO-scholen. De opleiding geeft de leerkrachten orthopedagogisch-didactische en onderwijskundige verdieping met de focus op passend onderwijs.

De OBO-academie is drie jaar geleden opgericht met als doel de leerkrachten die werkzaam zijn binnen de stichting OBO opleidingen, cursussen en trainingen aan te bieden. Bij de masteropleiding sloten ook enkele leerkrachten vanuit andere stichtingen aan.

Patrick Went prees de alumni van de masteropleiding voor hun doorzettingsvermogen. Twee jaar lang hebben zij gestudeerd in combinatie met hun werk als leerkracht. “Als afgestudeerd gedragsspecialist kunnen jullie een belangrijke rol spelen bij het verder vormgeven van passend onderwijs”, aldus Went tijdens de diploma-uitreiking. Na het voltooien van de opleiding blijven de afgestudeerden met elkaar als lerend netwerk binnen de OBO-academie actief om gezamenlijk hun verworven kennis te onderhouden.