Nieuws

 Bolwerk Sassenheim

Bolwerk Sassenheim

Interactief buitenspel 'Gamer' op het schoolplein; gamen en leren tegelijk.


 

De ‘Gamer’ is een spel wat sinds vorige week donderdag ingebouwd is op het schoolplein van basisschool het Bolwerk. Het bestaat uit een een paneel van negen tegels, per stuk 60 bij 60 centimeter. Deze tegels lichten op en zodra dat gebeurt, moet je er op springen.

De Gamer (op de foto) is spelen en leren tegelijk. Zo kunnen de leerlingen de tafels leren en het geheugen trainen. Er zijn zes verschillende spellen, waarbij de leerlingen lekker kunnen bewegen. Het is een nieuwe manier van spelen. Het kan gespeeld worden tijdens de pauzes, maar ook na schooltijd bijvoorbeeld. De Gamer staat 24 uur, 7 dagen per week aan.

Eerste school in de regio

"Uit eerdere experimenten is gebleken dat beweging gekoppeld aan leren goede resultaten oplevert, dus we gaan erg blij zijn met dit innovatieve speelobject," meldt Koen van der Vlugt namens het Bolwerk. "We zijn de eerste school in de regio die de Gamer heeft aangeschaft. Het dient een tweeledig doel, want naast de benoemde pluspunten voor onze leerlingen wordt er ook (zonne-)energie mee opgewekt. Kortom: een nieuwe, duurzame manier van spelen. Een methode die we in deze tijd van verduurzamen natuurlijk graag omarmen." De Gamer is hufterproof en ook programmeerbaar door kinderen.

Let op corona-maatregelen

Het bestuur van de school vraagt ouders en kinderen de huidige regelgeving omtrent corona in acht te nemen, en niet tegelijkertijd met zijn allen het spel te komen spelen.

Voor het artikel online: 

https://www.deteylinger.nl/nieuws/algemeen/57167/interactief-buitenspel-op-schoolplein-van-het-bolwerk