Nieuws

Blijk van waardering

Blijk van waardering

Ruim 300 OBO-medewerkers krijgen blijk van waardering via bijzondere familieactie.

Ruim driehonderd medewerkers van de stichting Openbaar Basisonderwijs Duin- en Bollenstreek (OBO) zijn door hun werkgever verrast met een kleurrijke schaal Tête a Tête-narcissen. “Als blijk van waardering. Omdat zij in twee dagen tijd voor 3.200 leerlingen onderwijs op afstand hebben georganiseerd”, verklaart Patrick Went, directeur-bestuurder van OBO. Een huzarenstukje, vindt hij. En daar mag iets tegenover staan.

‘Kanjers’, zo kwalificeert Went al die medewerkers van zijn stichting die de opgelegde transformatie van fysiek naar ‘onderwijs op afstand’ in zo’n korte tijd gerealiseerd hebben. En hoe kan je die waardering beter tot uitdrukking brengen dan via een presentje van Bollenstreekse bodem? Went: “Van mijn broer Marcel, die werkt bij JH van der Vossen BV in Hillegom, hoorde ik dat hij enorme hoeveelheden handel moet doordraaien omdat zijn afzetmarkt vanwege de Corona-crisis verdwenen is. Toen dacht ik: hier kunnen we een win-win situatie van maken. Ik wil onze mensen een blijk van waardering geven en hij heeft behoefte aan klanten.”

Familieactie

De deal was snel gemaakt. Om al deze schalen met narcissen vervolgens bij al die ruim driehonderd medewerkers te krijgen, bood Wents zus Desirée hulp: “Met mijn partner Jeroen run ik een hotel in Delft, De Emauspoort. Maar dat staat vanwege de Corona-crisis leeg. Wij beschikken over een busje, dus hebben wij aangeboden de logistiek voor onze rekening te nemen. Ik heb zelf een zoon die nog op de basisschool zit en ik besef heel goed hoe belangrijk het is dat onderwijs in deze crisistijd gewoon doorgaat. Bovendien wordt het zo een echte familieactie. Dat geeft mij, in deze moeilijke tijden, een goed gevoel.”

Onverwachts pareltje

Die familieactie werd overigens nog wat verder uitgebreid. Zo vroeg OBO-bestuurder Went of broer Eric, werkzaam in de journalistiek bij UNIT-2 in Leiden, een persbericht over de actie wilde schrijven. Iets wat hij uiteraard deed. Patrick Went: “Het resultaat is nu dat vier Bollenstreekers – want dat zijn we – uit dezelfde familie de handen ineen hebben geslagen om meer dan driehonderd hardwerkende onderwijsmedewerkers een hart onder de riem te steken. Medewerkers die hun leerlingen laten groeien en bloeien, en daarvoor beloond worden met een Bollenstreeks product dat precies hetzelfde doet. Hoe mooi wil je het hebben? Het zijn moeilijke tijden. Maar dit is een pareltje om te koesteren.”